Prambanan

Gisteren zijn we wat must-see dingen gaan bekijken in Yogjak. Een eerste stop bracht ons naar het paleis van de Sultan. Met de bijbehorende dans- en muziekvoorstelling.

Daarna reden we door naar de ‘spa’ van de sultan. Daar had hij een zwembad voor zichzelf, eentje voor zijn eerste vrouw (en kinderen, zoals Bart zo mooi laat zien) en eentje voor zijn andere vrouwen. Hij had zelfs een sauna ruimte, met uitzicht op het zwembad van de extra vrouwen, waar hij er eentje kon uitkiezen. Caroline ging naar boven in dit waterkasteel, en hoopte dat ze van daar een foto van ons kon nemen, maar helaas waren wij niet op hetzelfde idee gekomen.

Wat ook op het programma stond was het obligate bezoek aan een batik winkel, waar ze lieten zien hoe batik gemaakt werd. Bart kocht er een zijden kunstwerkje voor zijn living met een mooie, gele achtergrond.

In het waterkasteel bleek Bart te groot voor de deur, onze lokale gids bleek dan weer te stil in het Sultanpaleis. Na een super lekkere lunch ging onze trip dan verder naar Prambanan.

In Prambanan kregen we alweer een lokale gids. Die had blijkbaar een tijd in Duitsland gewoond, en toen 1 dag in België verbleven als hij naar familie ging in Nederland. Hij wist ons vanalles te vertellen over zijn bierbuik en Duvel. Voor we binnen konden liet hij ons even schuilen onder de schaduwboom.

Prambanan is een Hindoe tempel die al ettelijke keren gedeeltelijk vernield werd door vulkaanuitbarstingen en aardbevingen. Of een combinatie van de twee. Maar is vooral indrukwekkend groot en mooi.

Ze hebben nog een heleboel kleinere tempels opnieuw op te bouwen, maar moeten nog even puzzelen…

Bij de terugkomst in het hotel deden de vrouwen nog een zwemmeken. De mannen hielden het voor bekeken.