Oeps…

Vandaag moesten Bart en ik nog eens vroeg uit de veren voor een cooking class Balinese keuken. Pick-up was voorzien om 7u30. We reden eerst naar de morning market waar vlees, vis, groenten en fruit te koop werden aangeboden. Daarna reden we naar de ‘keuken’ voor onze workshop. Maar eerst kregen we ter plaatse nog een klein ontbijtje.

Dit stond er op het kookprogramma:

  • Sate Ayam (met zelfgemaakte pindasaus)
  • Spring Rolls (ook de deegvelletjes en de dipsaus maakten we zelf)
  • Opor Ayam (white curry)
  • Nasi Goreng
  • Beef Bumbu Bali
  • Pisang Rai

Kortom, een komplete menu om u tegen te zeggen. Het eerste half uur bestond voornamelijk in het pletten van allerlei groenten- en kruidenmengelingen voor de verschillende gerechten.

Tussen de gerechten door waren er proefpauzes voorzien. De curry’s moesten immers vrij lang koken (2 uur voor de Bumbi Bali). Onze groep bestond voornamelijk uit Australiërs, aangevuld met een gezin Engelsen.

Terug in het hotel kregen we van Putu, onze vaste Bali gidse,te horen dat we vannavond opgepikt werden voor ons transport naar de luchthaven. We hadden gelezen dat we drie nachten in dit hotel hadden, maar blijkbaar reserveren ze de kamer een dag extra als er een zeer laat vertrek is (wij vertrekken om 00u05 morgenochtend). Ik had gehoopt op nog een super uitgebreid ontbijtje en nog een extra rustdag. Voor het telefoontje van Putu hadden we zelfs afgesproken om vanavond nog op de avondmarkt enkele snacks te gaan eten. Maar helaas…

Caroline had nog zin in een massage, wat ze in het hotel dan ook liet doen. Die was blijkbaar zalig, met een koud theetje vooraf en een warm gember theetje achteraf.

We hebben er dan vandaag maar een rustdag van gemaakt en zijn nu nog onze valiezen aan het herschikken. Nog een laatste zwemmeke in de pool, een spelletje Oh Hell, een laatste douche en een ijsje in het hotel. And then…. back to Dubai and to Brussels. Bye-Bye Bali!! Maar wel een dag eerder dan we dachten :-).